Annika -20 kg

Ennen

Jälkeen

Hevoseni joutui kantamaan 20 kg painavampaa ratsastajaa tuossa tasan neljä vuotta sitten napatussa kuvassa, myös pienempi kuvani on otettu samoihin aikoihin, eli kesällä 2011.
Haaveilimme puolisoni kanssa perheenlisäyksestä ja tiesin raskaaksi tulon mahdollisuuksien paranevan huomattavasti kun saisin kiloja pois.

Cambridge Ohjelman avulla pudotin lyhyessä ajassa kaikki ylimääräiset kiloni ja sain huomata todella positiivisia muutoksia omassa jaksamisessani.
Myös perheenlisäystoiveisiimme vastattiin ja toinen lapsemme syntyi maailmaan tammikuussa 2013.

Luonnollisesti minulle jäi jonkin verran raskauskiloja, mutta en imetyksen vuoksi halunnut kiiruhtaa niitä laihduttelemaan. Kun poikamme täytti kaksi vuotta, niin soitin uudelleen tutulle valmentajalleni Nina Koivistolle ja yhdessä suunnittelimme maltillisen painonpudotusvauhdin.

Aloitin laihduttamisen Ohjelman ylemmiltä tasoilta, jonka on tutkittu olevan turvallista myös imettäjille. Paino lähti jälleen mukavasti tippumaan ja nyt voin ilokseni todeta olleeni jo jonkin aikaa takaisin normaalipainossa.

Ninan kannustamana päätin ottaa osaa tähän kilpailuun, vaikka aluksi epäröinkin osallistua. Epäröinti johtui siitä, että tunsin enemmän häpeää entisestä ulkomuodostani kuin ylpeyttä nykyisestä.

Aloin kuitenkin pohtimaan, että mitä minun tarvitsee hävetä, kilot olivat tulleet vuoden 2008 suurten elämänmullistusten jälkeen. Silloin oli puolen vuoden ajanjakso, jonka aikana menetin paappani ja pikkusiskoni, sain esikoiseni, olin itse vähällä menehtyä ja solmin avioliiton. Tunnen oikeastaan suurta kiitollisuutta, että tunnesyömistä lukuun ottamatta onnistuin pitämään elämänhallinnan käsissäni.   

Usein kuulee sanottavan, että helppohan ne kilot on pudottaa, mutta yritäpä pitää ne poissa.
Vaikka kaikkien tietämä fakta onkin se, että ihmisen paino pysyy samassa lukemassa vain silloin kun energiankulutus- ja saanti ovat oikeassa suhteessa keskenään, niin käytännöntoteutus ei ole varsinkaan meille tunnesyömiseen taipuvaisille noin helppoa.
Olen vakaasti sitä mieltä, että painonhallinnan onnistumisen kannalta on äärimmäisen tärkeää tunnistaa ja käsitellä kaikki syvälläkin olevat negatiiviset tunteensa, joita voivat olla esimerkiksi häpeä, syyllisyys ja katkeruus sekä pettymys itseensä.
Elämähän jaksaa aina yllättää, niin hyvässä kuin pahassakin, eikä kaikkiin tapahtumiin yksinkertaisesti pysty vaikuttamaan. Ainut mihin pystyy vaikuttamaan oma suhtautuminen niihin.
On myös opittava olemaan itselleen armollinen, koko ajan ei pysty eikä missään nimessä edes tarvitse yltää täydellisiin suorituksiin.  Tavallisia arkiongelmia suurempiin vaikeuksiin ei edes pysty heti ottaa sitä järkevintä katsontakantaa, se vaatii enemmän aikaa.
Ja on stressiä tai ei, niin välillä on kiva ottaa rennosti ja sallia itselleen jotain herkkuja.

Kukin voi valita itselleen parhaiten sopivan painonpudotusmenetelmän, mutta minä ainakin luotan Cambridgeen ja itsetuntemuksen kehittämiseen.
Tsemppiä jokaiselle painonpudottajalle ja painonhallitsijalle!  

Kiitos vielä ihanalle valmentajalleni ja perheelleni kannustuksesta! 

Iloisin terveisin Annika J

Valmentaja: