Hanne -45 kg

Ennen

Jälkeen

Hei! Olen Hanne ja rakastan suklaata. Olen 30-vuotias ja olen ollut lähes koko elämäni ylipainoinen. Ensimmäinen muistikuva painontarkkailusta on ajalta, jolloin olin alle kouluikäinen. Kokemusta erilaisista dieeteistä on siis ehtinyt kertyä jo ihan riittämiin. Olen tunnesyöjä ja ruualla on ollut mukava juhlistaa iloisia tapahtumia ja helppo lohduttautua vastoinkäymisissä. Kuin huomaamatta kiloja on kertynyt koko ajan lisää.

Raskauksien ja äitiyslomalla napostelun myötä vaa’an lukemat nousivat ihan uusiin ulottuvuuksiin. Muutama vuosi sitten sain onnistuneesti pudotettua painoani 30 kg, mutta kaikki kilot palasivat takaisin korkoineen vaikean elämäntilanteen myötä.

Vuonna 2014 odotin nuorimmaista lastani ja maailmani pysähtyi, kun sain kuulla lapsen henkeä uhkaavasta rakennepoikkeamasta. Loppuraskaus elettiin jonkinlaisessa sumussa ja lapsen syntymän jälkeen elämä pyöri seuraavaan kevääseen asti sairaala-arjen ympärillä. Olin sairaalassa, kaukana kotoa, erossa muusta perheestä ja jatkuvasti huolissani lapseni voinnista. Voitte varmaan arvata mitä tekee tunnesyöjä? Lähikaupan suklaavalikoima tuli varmasti koluttua läpi ja sairaalan kanttiinin pullat ja leivät testattua. Kun vihdoin pääsimme kotiin, oli tietenkin mukava nauttia kotona olosta ja herkutella vähän. Joka päivä. Pitkin kesää.

Syyskuussa 2015 painoin enemmän kuin koskaan ja ajatus painonpudotuksesta tuntui kertakaikkisen musertavalta. Ajattelin, etten koskaan pysty siihen. Tein kuitenkin yhden elämäni parhaimmista päätöksistä ja otin yhteyttä Cambridge valmentaja Ninaan. Ajatukseni Cambridge Ohjelman suhteen olivat hyvin ristiriitaiset, mutta koska olin saanut vierestä seurata ystäväni huikeaa muutosprosessia, ei ajatus tästä ohjelmasta hellittänyt.

Samaan aikaan myös yhdessä seuraamassani blogissa laihdutettiin Cambridgen avulla ja tulokset olivat mahtavia! Näistä esimerkeistä innostuneena naputtelin eräänä iltana sähköpostiviestin Ninalle, ennen kuin ehtisin tulla katumapäälle. Tiedättehän, aina löytyy näitä hyviä syitä miksi juuri nyt ei voi aloittaa laihdutusta. On joulu tulossa tai kaverin häät. Keväälläkään ei voi aloittaa, sillä kesä on tulossa ja silloin kuitenkin grillataan. Ja sitten onkin taas kohta syksy ja joulu ja niin edelleen.

Aloitin Cambridge Ohjelman lokakuun alussa ja nyt kahdeksan kuukautta myöhemmin olen 46 kg kevyempi.

En ole koskaan aiemmin aikuisiällä ollut normaalipainoinen ja näissä lukemissa on paino ollut viimeksi noin 20 vuotta sitten, ala-asteikäisenä.

Tällä kertaa painonpudotus on tuntunut heti alusta asti erilaiselta. Usko omaan onnistumiseen on ollut avainasemassa. Jos oma luottamus onnistumiseen onkin ollut välillä koetuksella, ovat valmentajalta saatu tuki ja kannustus auttaneet eteenpäin.

Itselleni ratkaisevin asia onnistumisessa on ollutkin tsemppaavan Nina-valmentajan tuki. Valmentaja on juuri minua varten, ja hänen kanssaan voi hyvällä omallatunnolla jakaa kaikki painonpudotukseen liittyvät asiat. En väitä kuitenkaan, että koko ajan olisi ollut helppoa. Houkutuksia on matkan varrelle mahtunut ja niitä on täytynyt opetella sopivassa suhteessa torjumaan ja hyväksymään. Cambridge onkin siitä loistava menetelmä, että askel kerrallaan mennään kohti normaalia, terveellistä ruokavaliota.

Olo tuntuu tällä hetkellä kevyemmältä ja itsevarmemmalta. Ajattelin aiemmin, ettei lihavuus rajoittanut tekemisiäni, mutta vasta nyt painonpudotuksen myötä olen ymmärtänyt sen rajoittaneen henkisesti melko paljonkin. Tärkeintä ihmisessä on mielestäni edelleen se, mitä sisimmästä löytyy, mutta sisäinen hyvä olo heijastuu ehdottomasti myös ulospäin. Tuntuu, että nykyään uskallan olla enemmän minä, muiden mielipiteistä välittämättä.

Valmentaja: