Hannele -20 kg

Ennen

Jälkeen

Tytär pääsi ylioppilaaksi keväällä 2015, ja katsellessani ylioppilasjuhlissa otettuja kuvia huomasin, että kiloja on kertynyt vuosien myötä turhan paljon. Samana kesänä ystäväni kertoi, että hän aloittaa painon pudottamisen Cambridge-ohjelmalla. Kyselin häneltä lisätietoa ohjelmasta ja siinä sitten syntyi idea, että aloitetaan painonpudotus yhdessä. Muutama muukin liittyi porukkaamme mukaan,  joten perustimme oman ryhmän. Painonpudotuksen lisäksi meitä kaikkia yhdisti koiraharrastus, joten ryhmä muodostui hyvin samanhenkisistä ihmisistä. Cambridge-ohjelman avulla laihduttaminen oli helppoa. Aluksi toki piti tarkemmin miettiä, mitä syö Cambridge-tuotteiden lisäksi, mutta aika nopeasti oppi hahmottamaan ruoka-aineiden kalorimäärät ja miten paljon voi syödä. Ohjelmaan kuuluva materiaali tuli luettua useaan kertaan ja sieltä sai myös hyvin vinkkejä ateriavaihtoehdoista.

En varsinaisesti ole laihduttanut tätä ennen millään ohjelmalla tai dieetillä. Toki painon pudotus on ollut aiemminkin mielessä, mutta en varsinaisesti ole tehnyt aiemmin asian eteen töitä. Toki olen lukenut paljon erilaisista ohjelmista, mutta ne eivät ole tuntuneet "omilta". Cambridgessä minua kiinnosti se, että laihdutuksen aikana opetellaan syömään järkevästi ja tehdään muutosta koko loppuelämää varten. Laihdutus ei ole vain muutaman kuukauden projekti, vaan pysyvä muutos kohti kevyempää ja energisempää elämää.

Painon pudotuksen myötä liikunta palasi elämään. Olen treenannut kahvakuulalla ja kehonpainotreeneillä koko laihdutuksen ajan, ja se näkyy lihasmassan kasvuna. Myös kestävyyskunto on noussut, ja jaksan nykyisin jo hölkätä hyvin 8 km lenkin. Jaksan myös työpäivän jälkeen liikkua ja harrastaa koirien kanssa. Enää ei tarvitse nukkua iltapäiväunia, vaan saatan lähteä esimerkiksi lenkille heti töiden jälkeen. 

Laihdutuksen aikana opitut ruokatavat ovat nykyisin arkea, eikä niitä tarvitse erikseen miettiä. Syön toki välillä myös herkkuja. Olen oppinut kuitenkin hallitsemaan makeanhimoa, ja tunnistan tilanteet, missä se tulee. Osaan nyt vältellä jo etukäteen "sudenkuopat" säännöllisellä ateriarytmillä sekä runsaalla vedenjuonnilla. Tiedän myös, että makeanhimo menee ohitse ilman sokeriakin.

Vaatteiden osto on nykyisin oikeastaan ihan mukavaa. Ensi kertaa ehkä noin 20 vuoteen voin ostaa juuri sellaisia vaatteita mitä haluan, eikä tarvitse valita sitä mistä löytyy isojakin kokoja.

Kunnon koheneminen ja lihasmassan lisääntyminen motivoi liikkumaan edelleen. Harrastan liikuntaa nykyisin 4-5x/vkossa, mutta niin, että se tuntuu itsestä hyvältä. Liikunta ja painon hallinta pitää olla mielekästä, jotta se pysyy osana elämää.

Paino putosi nopeammin kuin osasin odottaa. Se aiheutti hieman myös negatiivissävyistä kommentointia joidenkin ihmisten taholta. Siihen en osannut varautua etukäteen. Pääsääntöisesti olen kuitenkin saanut positiivista palautetta uudistuneesta ulkonäöstäni. 

Cambridge oli minulle helppo ja miellyttävä tapa pudottaa painoa. Valmentajan kanssa oli luontevaa puhua kaikista mieleen tulleista asioista.

Ryhmäkokoontumiset olivat myös todella mukavia. Ryhmän tuki auttoi elämänmuutoksessa hyvin alkuun ja motivoi myös tapaamaan valmentajaa säännöllisesti. Laihdutuksen hyvät vaikutukset alkoivat näkyä nopeasti, ja myös se kannusti jatkamaan. Kun alkuvaiheesta oli selvitty voittajina eteenpäin, tavoitteiden saavuttaminen olikin sitten yllättävän helppoa.
Voin ehdottomasti suositella Cambridge-ohjelmaa kaikille painon pudottamista miettiville. Kuka tahansa voi onnistua, jos vain itse haluaa muuttaa elämäntapaansa!

 
Valmentaja: