Harri -27 kg

Ennen

Jälkeen

Teimme viime talvena puolisoni kanssa päätöksen etsiä potkua painon pudotukseen sen jälkeen, kun salilla käynti ja muutenkin lisääntynyt liikunta ei tuottanut toivottua tulosta. Lisäksi olin laihduttanut lähes 10 vuotta aiemmin ruokavalion avulla ja tiesin, että kohonnut verenpaine, migreeni sekä kohonnut verensokeri olisi saatavissa kuriin oikeilla elintavoilla sekä ylipainosta pääsemällä.

Puolisoni surffasi ahkerasti netissä ja muutamasta vaihtoehdosta päätimme tutustua Cambridge ohjelmaan tarkemmin, sillä se ei sisältänyt liikaa vaatimuksia liikunnan suhteen ja ruokavaliokin vaikutti alun tiukan linjan jälkeen selkeältä ja monipuoliselta.

Olimme yhteydessä Elsiin ja sovimme tapaamisen parin päivän päähän. Itse olin jo ennen tapaamista tehnyt henkisen päätöksen, että lähden mukaan, ellei mitään yllättävää ilmene.

Elsin tavattuani ja kuultuani kuuden tason ohjelmasta tiesin, että näillä eväillä onnistumme varmasti. Seuraavana päivänä söimmekin puolisoni kanssa ykkös-tason mukaisesti ”pussiruokia” ja uusperheemme viisipäinen lapsikatras seurasi touhuamme innostuneena ja ainakin jonkin verran epäuskoisena. Myös työpaikalla ruokatapojen ja rytmin muutos huomattiin ja se aiheutti pääsääntöisesti positiivista keskustelua.

Paino lähtikin putoamaan uskomatonta vauhtia ja ulkoilimme puolisoni kanssa entistä enemmän. Minulle yhdessä laihduttaminen antoi paljon tukea ja molempien samanlainen ruokarytmi helpotti perheen arkea. Ainoana hankaluutena koin puolisoni motivoinnin, sillä miehillä paino putoaa lähes tuplavauhtia naisiin nähden. Tässäkin vaiheessa Elsistä oli suuri apu. Kokeneena valmentajan hän pystyi selittämään asian oikealla tavalla ja motivoimaan molempia pysymään sovituilla tasoilla ja syömään oikein.

Koko tämän puolen vuoden aikana en ole kokenut sellaista nälän tunnetta, että se olisi jäänyt mieleen. Cambridge ateriat ovat olleet riittävän kokoisia ja hyvän makuisia, varsinkin patukoita välillä tekee jopa mieli. Lisäksi uskon syöneeni esimerkiksi marjoja viimeisen puolen vuoden aikana enemmän kuin viimeiseen kymmeneen vuoteen.

Kuten alussa epäilin, olen päässyt eroon jatkuvasta lääkityksestä, päänsäryistä sekä veriarvoni ovat parantuneet merkittävästi.

Elsi on ollut myös siitä loistava, että vaikka välillä on tilaisuuksia ja tapaamisia jossa ei toimita ohjelman mukaisesti on hänellä ollut neuvot, miten esim. matkoilla ja kesäjuhlilla on fiksua toimia ja miten päästään takaisin oikealle polulle näiden jälkeen.

Olen saavuttanut alkuperäisen tavoitteen ja asettanut uuden tavoitteen muutaman kilon sen alapuolelle. Tiedän, että seuraamalla ohjelmaa ja Elsin ohjeita tulemme molemmat puolisoni kanssa pysymään tavoitteissamme ja pysymme paremmassa kunnossa ja tyytyväisinä siihen mitä olemme saavuttaneet.

Valmentaja: