Marja-Leena -18 kg

Ennen

Jälkeen

Olen koko ikäni ollut normaalipainoinen. Minulla ei koskaan ole ollut paino-ongelmia. Olen nuorempana ollut pikemminkin liian laiha.

Kunnes jäin pois työelämästä 10 vuotta sitten. Paino alkoi pikkuhiljaa nousta. Ensin eivät normaalit farkkuni enää menneet vyötäröltä kiinni. Jouduin hankkimaan D-mitoituksella olevat housut. En voinut enää käyttää hameitani. Puserot kävivät ahtaiksi, takit liian pieniksi. Olin aika kauhuissani ja ihmettelin, miksi vaan lihon koko ajan. Kiloja kertyi aina vain lisää. Olen koko ikäni harrastanut aktiivisesti liikuntaa ja kuntosalilla käyntiä. Nyt nekään eivät enää auttaneet. Paino vain nousi ja nousi. Jouduin hankkimaan aina vain isompia vaatteita. Lopulta viime vuonna 2014 puseroni olivat telttamallisia ja housut isojen tyttöjen kokoa. Vaakaan en uskaltanut mennä ollenkaan.

Olin lukenut Cambridge-laihdutusohjelmasta jo pari kolme vuotta sitten Luontaisterveys lehdestä. Mielessäni käväisi, että jos joskus alan laihduttaa, valitsen Cambridgen.

Teijan näin ensi kertaa v.2014 syyskuussa sirkusmarkkinoilla. Hänellä oli siellä esittelypiste. Ajattelin mennä hänen juttusilleen. Paikalla oli muitakin ihmisiä, enkä kehdannut mennä. Näin Teijan seuraavan kerran lokakuussa Talkoorenkaan Hyvän Olon Torilla. Sain hänen käyntikorttinsa ja lupasin ottaa yhteyttä. Olin tuohon aikaan tuhdisti ylipainoinen. Voin huonosti. Söin verenpainelääkkeitä. Pahinta oli kuitenkin valtava kehon ja mielen epätasapaino. En tuntenut itseäni enää ”minäksi”, en pystynyt enää nauttimaan mistään. Mieheni on aina tukenut minua kaikessa. Hän alkoi määrätietoisesti puhua, että nyt sinun on tehtävä jotain painosi eteen, tai muuten et saa painon nousua pysäytettyä. Lopulta soitin Teijalle ja sain ajan heti seuraavaksi päiväksi. Oli valtava helpotus saada vihdoin puhua ylipainosta ja kaikesta muusta siihen liittyvästä. Juttelimme melkein tunnin. Teija kysyi, milloin haluaisin aloittaa laihduttamisen Vastasin” huomenna”. Minusta otettiin valokuva. Sain viikon ruuat mukaani.

Siitä se alkoi!

Heti ensimmäisen viikon aikana paino putosi 3, 5 kg. Se tuntui mahtavalta. Kertaakaan en ollut tuntenut nälkää. Cambridge-ateriat olivat herkullisen makuisia ja niitä söi mielellään. Lempipatukkani on sitruuna-jugurttipatukka. Patukat ovat niin herkullisia, että kävin yöllä herättyäni nakertamassa niistä palasen. Lopulta minun oli annettava patukat miehelleni ja pyysin häntä piilottamaan ne jonnekin. Kun tarvitsin patukkaa, mieheni haki sen minulle – tai sitten ei. Muuten olisin syönyt patukat loppuun ennen aikojaan. Kävin Teijan luona joka viikko kehonkoostumusmittauksessa ja sain aina samalla tsemppausta jatkaa laihdutusta. Paino putosi tasaisesti ja olin aivan innoissani. Sain lisää energiaa ja verenpainelääke lopetettiin. Aloin voida joka viikko paremmin ja paremmin. Nyt opettelen syömään tavallista ruokaa kohtuudella ja lautasmallin mukaisesti. Se vaatii sinnikkyyttä, mutta olen varma että onnistun. Laihdun vieläkin, mutta vähemmän kuin ennen. Parasta on se, että mieleni ja kehoni ovat jälleen tasapainossa. Tunnen taas itseni ”minäksi”. Nautin elämästäni jälleen täysin siemauksin.

Valmentaja: