Marketta -9 kg

Ennen

Jälkeen

Painoa on kertynyt tasaisesti ja salakavalasti viime vuosien aikana. Vitsailin pitkään että 15 kiloa on tullut painoa lisää sen jälkeen kun uusperheemme muutti omakotitaloon 2012. Vaakaa en ole koskaan omistanut, joten en edes todellisuutta tiennyt. Varsinaisesti minua ei kilot sinällään haitanneet muuten, mutta teen istumatyötä, ja joka päivä minua inhotti housunkauluksen päällä roikkuva vyötärömakkara. Asia oli mielessä varmaan vuoden, ennenkuin sain jotain tehtyä asialle. Cambridge valmentaja Heli Nykänen otti yhteyttä työn merkeissä, ja aloitti vastaanoton työpaikallani. Kuuntelin Heliä ja luin oppaita, ja ajattelin että kannattaahan tuota kokeilla, ihan jo sen vuoksi, että tapanani on testata kaikki palvelut joita meiltä saa, jotta osaan kertoa niistä asiakkaillemme!

Cambridge laihdutus on maailman helpointa! Yhtään kertaa en tuntenut nälkää, päinvastoin, oli jopa vaikeuksia jossain  vaiheessa syödä kaikki päivän ateriat.
Lisäksi löysin minun makumaailmaani hyvin sopivat pirtelöt ja keitot, ja nyt uutuutena pasta bolognesen. Maistatin Cambridge-ateriankorvikkeita myös miehelläni, ja hänkin kehui niitä hyviksi.
Kaikista parasta Cambridge laihduttamisessa on se, että tulokset alkavat näkyä heti, kärsimättömänä luonteena en jaksaisi vuoden projektia laihdutuksen parissa. Muutaman kuukauden täsmäisku sopii minulle paremmin!

En ole aiemmin juurikaan laihduttanut, korkeintaan pitänyt puhdistavia paastoja. Aiemmin tuntui että sai syödä mitä vaan ja miten paljon vaan eikä kilot jääneet kroppaan. Iän myötä vaan näyttää siltä että hyvin alkaa kertymään...

Ihan parasta laihduttamisessa oli se, että ruokavaliomuutosten myötä olo on virkeämpi, vaatteet mahtuvat taas päälle ja olen tyytyväisempi itseeni. Olen myös uskaltautunut laihdutusprojektin myötä pitkästä aikaa ryhmäliikuntaan, ja nautin siitä! Ennen en saanut itseäni millään liikkumaan, koska kaikki makkarat tuntuivat olevan huutomerkkinä vyötäröllä.

Jaksan paremmin ja olen virkäempi. Liikun kerrasta kahteen kertaan viikossa ryhmäliikuntatunneilla, ja sen lisäksi koitan olla aktiivinen koti- ja pihahommissa. Yritän nousta mahdollisimman monta kertaa päivässä työtuolista ja ottaa mahdollisimman paljon askeleita työpäivän aikana. Ehkä olen jopa saanut hippusen lisää itseluottamusta...

Todellinen ihme oli se, että erittäin huonounisena ihmisenä aloin nukahtaa illalla jo ennen kymppiuutisia ja nukuin kuin tukki aamuun asti, jolloin heräsinkin jo ennen kellon soittoa! Ilmeisesti siis ruokavaliolla on todellakin merkitystä myös unen suhteen. Muuten laihdutus sujui kuin unelma, tulos oli juuri sen mukainen mitä itse ansaitsin; vedin muutamat ensimmäiset viikot tipalleen ohjeitten mukaan, sen jälkeen kun nousin tasoja ylöspäin, aloin sallia itselleni myös välillä nautintoja. Paino putosi tasaisesti reilun kilon-kahden viikkotahdilla jos noudatin ruokavaliota pilkulleen. Välillä vaaka näytti nollatulosta viikolle, mutta Heli tsemppasi aina ettei pidä asiasta olla moksiskaan, välillä on sellaisiakin viikkoja. En niistä toki stressannutkaan, mutta kyllähän se vähän ärsytti.

Loppua kohti aloin miettiä oliko alkuperäisessä tavoitteessa 65 kg mitään järkeä. Päätinkin, että koska olotila on loistava ja olen jo saavuttanut ison muutoksen sekä henkisesti että fyysisesti, päätän projektin ja katson miten asiat etenee ilman Cambridge-ohjelmaa. Olen edelleen laiska aamupalaihminen, joten satunnaisesti syön edelleen pirtelöitä aamuisin, ja keittoja lounaalla, muuten syön kaikkea mitä muutkin kotona syövät, annoskoot vaan ovat pienemmät ja salaatti ja kasvikset kuuluvat joka päivä lautaselle. Paino on pysynyt ainakin toistaiseksi saavutetussa!

Ensimmäisessä punnituksessa vaaka näytti järkyttävää lukemaa 79 kg ja rasvaprosentti oli 40,5. Kauhistuin, vaikka tiesinkin että yli seitsemänkymmenen menee reilusti. Sen jälkeen ei todellakaan tarvinnut miettiä aloitanko Cambridge ohjelman vai en! Varsinainen aloitus oli 10.12.2014.
Päätin projektini Helin kanssa 1.4.2015, jolloin vaaka näytti 69,9 kg ja rasvaprosentti oli 34,8. Vieläkin on tiputtamisen varaa, mutta nyt olen tyytyväinen itseeni, ruokavalio on muuttunut aikalailla ja liikunta tuntuu pitkästä aikaa mukavalta, joten suhtaudun tulevaan positiivisesti!
Iso kiitos Helille ja Cambridgelle, tänä kesänä voin pukeutua juhlamekkoon hyvillä mielin!

Valmentaja: