Markku -20 kg

Ennen

Jälkeen

Olin tyypillinen jojo-laihduttaja joka vuosien mittaan on laihduttanut satoja kiloja. Loppuvuodesta 2015 olin taas tuskastunut kasvavaan etureppuuni ja kärsin kohonneesta sisäelinrasvasta ja univaikeuksista.

Elämässä oli muut palikat hyvin koossa mutta oman kehoni kanssa en ollut sinut enää pitkään aikaan. Kenkien kanssa piti äheltää ja vaatteet kinnasivat joka kohtaa. Rakkain harrastukseni tenniksen pelaaminenkaan ei enää saanut minua kiitämään pelikentällä. Kärppä-fanitus ei katsomossa enää saanut minua pomppaamaan iloisesti ylös kun ylipaino rasitti. Tarvittiin oikea elintapojen muutos.

Nuoruusystäväni Pipsa,  oli Facebook-kaverini ja sieltä aloin seurailla mitä ihmettä hän poustailee harva se päivä. Tutkailin että mikähän pikakuuri se tämäkin taas olisi, nimittäin paino kyllä oli ennenkin lähtenyt helposti mutta vielä helpommin se oli tullut takaisin.

Varasin heti alkuvuodeksi ajan valmentaja-Pipsalle ja hämpä löikin karmaisevat luvut pöytään. Erityisesti viskeraalinen rasva oli hälyttävästi koholla, olisin kohta vaarassa joutua LÄÄKÄRIN MÄÄRÄYKSESTÄ laihduttamaan joten halusin tehdä sen vapaaehtoisesti. Ja kerrankin oikein niin ettei painoa tarvitsisi pudottaa uudelleen valtavasti vaan sen sijaan hallitsisin sitä loppuikäni muutaman kilon rajoissa.

Aloitin yhdistämällä kolme Cambridge-ruokaa ja yhden runsaan salaattibuffetin, työni on kuitenkin fyysistä ja lounashetki yhdessä työkamujen kanssa on tärkeä asia. Pipsa opasti ettei syömistä tule pelätä ja että paino laskee taatusti oikealla taso-ohjelmalla ilman nälkää. Näin opin heti alusta oikeat ruokatavat ja tiesin mitä kaupasta kannattaa kotiin kantaa. Sain helppoja reseptejä arkeeni.

Paino lähti laskemaan hurjaa tahtia ja lisäsimme aika pian toisenkin ruokailun ja vähensimme kahteen Cambridge-ateriaan ja lopulta yhteen kunnes olin tavoitteessani ja painoindeksini oli normaali.

Kaikkiaan kiloja lähti lähes 20 joka oli huolimatta pituudestani niin mahtava saavutus ettei se jää huomaamatta keneltäkään. Peli sujuu keveästi ja hymy on herkässä kun mies on täynnä energiaa kuin ennen vanhaan.

Suuri kiitos elämänkumppanilleni joka oli koko ajan mukana tsemppaamassa kuten muutkin ympärilläni.

Olen kannustanut kaikkia, jotka ovat kokeilleet monet konstit, opettelemaan terveellisen ruoan merkityksen. Se ei tarkoita kituuttamista ja kaikesta kieltäytymistä. Kehomme on tärkeämpi kuin auton moottori, eihän sinnekään laiteta väärää polttoainetta tai öljyä.

Opin valmentajani ohjeilla helpon ja nopean perusohjeen arkeen ja sen että jos 80 prosenttia ajasta syö terveellisesti kestää 20 prosenttia olla välillä kuin ellun kana, juhla ei ole se joka lihottaa vaan arki ja valinnan varaa kyllä riittää. Jos joskus herkuttelee niin kukaan ei yhdessä juhlassa kuitenkaan liho.

Valmentaja: