Minna -80 kg

Ennen

Jälkeen

Kuulin ensimmäisen kerran Cambridge Ohjelmasta vuonna 2011 ja kiinnostuin heti. Otin valmentaja Mariaan yhteyttä ja varasin ajan. Tuolloin laihdutusmatkaa kesti noin -40 kilon verran. Kunnes tuli jotain ja kaikki tyssäsi. Koko homma vain hiipui kasaan vähitellen. Kilot tulivat aikanaan kaikki takaisin.
Vasta maaliskuussa 2014 kaikki muuttui. Olin kyllästynyt jatkuvaan väsymykseen ja omaan saamattomuuteen, laiskuuteen, herkutteluun ja ennen kaikkea oma terveys huolestutti. Päätin tehdä jojo-laihdutukselle lopun. Olin ollut koko elämäni ajan ylipainoinen, mutta nyt siihen oli tultava loppu! Päätöksen tehtyäni työstin asiaa päässäni jonkin aikaa. Olin edellisistä laihdutuskerroista sisäistänyt, että kaikki on kiinni korvien välistä. Muutosta on haluttava itse eikä kukaan muu voi sitä puolestasi päättää.
Tiesin, että Cambridge Ohjelma toimii, kunhan sitä vain noudattaa. Otin aavistuksen häpeillen yhteyttä Mariaan. Häpeillen siksi, että olin jo aiemmin epäonnistunut ja pelkäsin, kuinka Maria asiaan suhtautuu. Hän kuitenkin otti minut vastaan kuten aina, iloisena oman itsenään.
Aloitin tiukasti Tasolta 1, ravintonani kolme täysravintotuotetta. Ensimmäiset päivät olivat vaikeita, tunsin nälkää ja mietin, että tätäkö tämä tulee olemaan. Neljäntenä päivänä olo helpotti eikä nälästä ollut enää tietoakaan. Laihdutukseni lähti vauhdikkaasti käyntiin. Olin Tasolla 1 ensimmäiset 16 viikkoa ja tuossa ajassa painoa lähti 42 kg. Laihdutus tuntui helpolta ja mukavalta. Koko olemukseni oli jo muuttunut huomattavasti ja saavutetut tulokset motivoivat eteenpäin.
Tasolle 2 siirtyminen hieman jännitti. Pyysin valmentajaani vääntämään minulle rautalangasta selkeät ohjeet ja Maria tekikin minulle hyvin selkeän rungon siitä: mitä, miten paljon ja milloin saan mitäkin syödä. Ja tätä jos mitä oli helppo noudattaa! Seuraava päivä kului netissä surffaten ruokien kalorimääriä ja ravintosisältöjä. Punnitsin kasviksia ja laskin kaloreita. Innoissani kirjasin asioita ylös ja suunnittelin syömiseni. Tämä helpotti alkuun pääsemisessä.
Aina seuraaville tasoille noustessa käytin tuota samaa suunnitelmaa apunani. Parasta oli huomata, että vaikka tavallisen ruuan määrää lisättiin, paino laski siitä huolimatta! Ja mikä parasta, vointini oli aivan uskomaton. Kesää kohti tultaessa kesän juhlat ja grilliherkut ilmaantuivat lähelle, mutta se ei minua haitannut. Päätös ja tahtotila olivat kovia.
Liikunta, mikä oli aiemmin ollut vain outo käsite, alkoikin yhtä äkkiä kiinnostaa. Kun painoa oli tippunut, kävelylenkitkin maistuivat aivan toiselle kuin reilusti ylipainoisena. Tutustuin myös kuntosaliin ja spinningiin. Painon pudottua kehtasin myös vetää uikkarit päälleni ja mennä poikamme kanssa uimahalliin. Nykyään liikunta on luonnollinen osa arkeani.
Painonpudotus tavoitekin muuttui matkan varrella, kun tulosten myötä luottamus onnistumiseeni kasvoi. Lopulta tavoitteeksi asetin tuon -80 kg.
Ruokarytmi ja oikeat annoskoot on opittu ja elämää normaalipainoisena on nyt takana vuosi ja kolme kuukautta. Uskomatonta, että olen ensimmäistä kertaa elämässäni normaalipainoinen! Elämä maistuu mahtavalta ja osaan nyt myös reissussa tai lomilla valita ateriani niin, ettei ”lomakiloja” kerry.
Cambridge tuotteet eivät enää kuulu säännölliseen ruokavaliooni, mutta joskus välipalana tai kiireen keskellä turvaudun mieluummin täysravintotuotteeseen kuin johonkin ”höpöön”. Tässä ohjelmassa on se hyvä puoli, että saavutettuani tavoitteeni, minua ei sen jälkeenkään jätetä yksin ja tyhjän päälle. Vaikka olenkin nyt niin sanotusti ”omillani”,  en usko, että tulen koskaan kokonaan katkaisemaan ”napanuoraa” valmentajaani. Myös painonhallinnassa valmentajan tuki on korvaamaton. 

Valmentaja: