Salla -21 kg

Ennen

Jälkeen

Laihdutustarinani alkoi maaliskuusssa 2016 yhdessä mieheni  Harrin kanssa.                                                  

Olen laihduttanut parikin kertaa elämäni aikana noin 20 kiloa per kerta, ensimmäisen kerran, kun palasin vaihto-oppilasvuodelta Amerikasta  ja toisen kerran kaksosten syntymän jälkeen 2005.

Molemmilla kerroilla laihdutin ruokavalion ja liikunnan avulla itsekseni.

Olen ensi vuonna 50 vuotta täyttävä kolmen lapsen äiti. Pikkuhiljaa taas vuosien aikana olin keräillyt itselleni vatsamakkaroita, sitä ei yhtään vähentänyt 3 vuotta Amerikassa ja kolme lasta ruuhkavuosineen. Elämä kun tuo yllätyksiä niin hyvässä kuin pahassa, jäin leskeksi.  Muistan silloin hokeneeni itselleni, että ole itsellesi armollinen ja aikansa kutakin. Energiaa ei ollut keskittyä terveellisempään elämäntapaan saatikka painonhallintaan. Lihoin ja olin väsynyt ja nukuin aina kun oli mahdollista. Kroppa voi mielen lisäksi huonosti.

Elämässäni alkoi uusi vaihe tavattuani nykyisen puolisoni.

Laihduttamista suunnittelimme alkumetreistä alkaen, mieskin kun oli keskittynyt lasten kasvattamisen lisäksi vatsan kasvattamiseen.

Kävimme aktiivistesti kävelylenkeillä 2-3 kertaa viikossa ja aloitimme saliharjoittelun kolmesti viikossa. Emme kuitenkaan ottaneet mitään ruokavaliota sen tarkemmin huomioon.

Salia oli takana 3 kk ja katselin itseäni salin peilistä, siis ei mitään muutosta! 

Silloin päätin, että nyt on tehtävä jotain. Selailin Jutan dieteistä  ja monilta kuulinkin siitä positiivisia asioita. Treenimäärä vaan tuntui kovalta. Mitä sitten tapahtuu jos tulee pitkä tauko treenaamiseen?

En myöskään uskonut mihinkään pussidietteihin. Kyllähän minä tiedän kuinka laihdutaan.

 Ainoa asia, mitä olimme päättäneet oli, että laihdutus alkaa maaliskuussa.

Netistä  luin tietoa Cambridgesta ja laihdutustarinoita , joista sain uskoa että Cambridgellä laihtuu. Päätin jättää yhteydenottopyynnön. Elsi soitti seuraavana päivänä ja vielä siinä vaiheessa  olin vain ajatellut vähän kysellä, mutta sovimme treffit ja se olikin tämän matkan ensimmäinen päivä.

Aloitimme maaliskuussa  Elsin opastuksella.  Vielä kun tulimme pussiruokiemme kanssa kotiin katsoin itseäni peilistä ja ajattelin että enhän minä nyt niin läski ole...

Pelotti, onnistunko?

Seuraavat viikot sujuivat nälän suhteen hyvin. Ajatus tosin vaan pysyi ruuassa ja juomassa, se oli mielestäni vaikeinta.

Olin ehkä surullinenkin kuvitellessani ,että en koskaan enää saa mitään hyvää. Selailin ruokalehtiä ja ruoka pyöri ajatuksissani. Oli hämmentävää tajuta kuinka paljon syöminen oli vain tapa, liittyi tiettyihin rutiineihin. 

Ensimmäiset viikot keskityimme ruokavalioomme ja  liikuntaan. Kalenteriin emme ensimmäisiksi viikoiksi sopineet mitään, missä olisi hankalaa ruokavalion takia. Mutta alkoihan normaalikin elämä pikkuhiljaa ja illanvietoista ja viikonloppureissuista selvittiin hyvin Elsin ohjeilla ja kannustuksella. Takapakkeja ei ole tullut.

Innostuin laittamaan muulle perheelle kotiruokaa entistä enemmän. Jääkaapin sisältö muuttui samalla koko perheelle terveellisemmäksi.

Cambridge ateriat ovat olleet mielestäni hyvänmakuisia ja itse laihdutus on ollut todella helppoa ja selkeää. Nyt tavoitteen saavutettuani alkaakin suurin haaste, pysyä tavoitepainossani. Olen jäänyt koukkuun patukoihin ja edelleen pidän niitä aina mukanani kaiken varalta.

Työpaikalla minua on kannustettu, paljon on kyselty ja olen  innostanut muitakin painon hallintaan. Positiiviset kommentit ovat tuntuneet hyviltä.

Lapset ovat olleet hieman epäröiviä, mutta kannustavia ja sipsien tarjoilu on minulle loppunut (eivätkä ole antaneet, vaikka olen pyytänyt).

Vaa´asta on tullut jokapäiväinen/viikkoinen kaveri. Liikkuminen on luonnostaan lisääntynyt laihtumisen myötä.

Nyt tänään tätä matkaa on kestänyt pian 6 kk, olen 22 kg kevyempi ja päivääkään en kadu että tähän leikkiin ryhdyin. Vaatekokoni on pienentynyt 44 -->38. Olen tasolla 5, tovi mennään näin, tavoitteeni olen saavuttanut. 

Olen oppinut ruokarytmin ja lautasmallin ja se on siinä.

Tämä on ollut uuden opettelua ja vanhoista tavoista poisoppimista. Yhdessä parina laihduttaminen on tehnyt tästä minulle helpompaa, hauskaakin tämä on ollut. Itkuiltakaan ei olla vältytty. 

Mutta ilman ihanan positiivista ja kannustavaa coachiamme Elsiä tämä ei olisi onnistunut. 

Kiitos Elsi.

Valmentaja: