Sinikka -48 kg

Ennen

Jälkeen

Syksyllä 2013 en päässyt kunnolla kävelemään. Jalkoja särki pienikin kävely. Työssäni lastenhoitajana en saanut leluja lattialta, kaikki laboratorio arvoni olivat pielessä. Olin saamassa kolesterolilääkityksen, diabeteslääkkeet ym. Olin epätoivoinen, koska olin kaikki mahdolliset laihdutuskuurit kokeillut.

 Minusta tuntui välillä, että tukehdun, koska painoin 123,6 kg.  Lääkäri sanoi, että minulle on tehtävä mahapantaleikkaus, että laihtuisin. En halunnut leikkausta, mutta halusin laihtua.

Jouluna nuorimman tyttäreni ystävä laittoi viestiä, että hän on löytänyt laihdutuskuurin joka toimii. Hän oli laihduttanut 40kg ja oli ollut helppoa. Otin tammikuussa 2014 yhteyttä lääkäriin ja kysyin saisinko puolivuotta armon aikaa kokeilla vielä yhtä laihdutuskuuria. Sain luvan. Otin yhteyttä Elsi Suorsaan ja sovin aloituksen heti helmikuun alkuun.

Laihdutus lähti heti sujumaan hyvin, painoa putosi ja olo oli hyvä. Valmentajan tuki oli tässä ohjelmassa se olennainen osa, joka muista oli puuttunut. Kävin aina yksilö tapaamisissa kerran viikossa. Avasimme aina seuraavan viikon syömiset auki ja sovimme miten selviän seuraavasta viikosta. Ystävät ja tutut ja työkaverit olivat innolla mukana jopa lasten vanhemmat työssäni. Yksi äiti lähti kuukauden päästä mukaan kun, huomasi miten laihduin ja voin. Jokaisen menetetyn kilon myötä rupesin pitämään itsestäni enemmän. Vaatteita oli hauska ostaa. Kerroin joka paikassa laihdutuksestani, jopa vaatekaupoissa. Alussa kaikki epäilivät, kun sanoin että ostan tosi tiukan vaatteen, koska kohta olen kumminkin laihtunut paljon.  Pikkuhiljaa he kuitenkin oppivat ymmärtämään, että niin myös tapahtui. Uskalsin luottaa tuloksiin. Olen nykyään hyväkuntoinen ja hyvinvoiva 55 vuotias nainen, joka nauttii elämästään. Käyn pitkillä kävelylenkeillä, uin ja käyn kuntosalilla. Lääkäri on seurannut kokoajan vointiani ja on todella iloinen puolestani

Valmentaja: