Liisa - 16kg

Ennen

Jälkeen

Olen ollut koko ikäni ylipainoinen. Vähän pyöreäkin välillä ja välillä vähän hoikempi. Painonvartioissa laihdutin vuosia sitten 17 kiloa. Silloin päätin, että nyt paino ei nouse. Tuntui niin hyvältä olla hoikka. Työni oli istumatyötä. Päivät olivat tietokoneen ääressä olemista ja illat kuluivat lähinnä kotiaskareissa, seurustellessa ja televisiota katsellessa, liikuntakin unohtui melkein kokonaan.  Paino lähti salakavalasti nousuun ja vaaka unohtui täysin.

Kun jäin eläkkeelle, liikunta tuli mukaan kuvioihin, vaan eipä lähtenyt paino laskuun.  Maaliskuussa 2014 hyvä ystäväni kertoi Cambridge ohjelmasta. Mainitse että hänen tuttavansa oli saanut sillä hyviä tuloksia aikaan, mikä sai minut innostumaan. Ystäväni tuli jopa mukaan aloituskäynnille.

Tarkoitukseni oli pudottaa vain 5 kiloa, mutta eipä se siihen jäänyt, 10 kiloa lisää meni huomaamatta, vaikka kesä ja kaikki houkutukset olivat saatavilla. Nyt painan reilut 15 kiloa vähemmän ja tämä paino on hyvä.  On niin mahtava olo, kun ei tarvitse vaatekaupassa katsoa isojen tyttöjen osastoa.

Olen nyt painonhallintavaiheessa ja tämä tuntuu tosi mukavalta. Tarkkailen painoani, ettei vaakalukema lähde nousuun. Olen oppinut, mitä kannattaa syödä ja mitä jättää väliin. Liikuntakin on vahvasti mukana kuvioissa. Käyn edelleen Leenan luona tarkkailussa, jotta saan saavutukseni pidettyä.

Kiitos Leenalle ja Cambridge ohjelmalle!

Valmentaja: Leena Niittynen