Jenna - 8 kg

Ennen

Jälkeen

Henkisesti haastavan vuoden lopulla huomasin, että paino oli hiljalleen ja huomaamattani kivunnut 8 kiloa ylemmäksi kuin mitä sen kuuluisi olla, ja oli koko ajan noususuhdanteessa. Yritin itse alkaa laihduttamaan, mutta liikunta tuntui kamalalta, kun yhtäkkiä kroppa painoikin totuttua enemmän, eikä minulla ollut itsekuria pysyä edes kunnon ruokavaliossa. Sortumisia tapahtui päivittäin.

Eräs ystäväni oli bongannut Cambridge ohjelmasta tietoa netin kautta, innostui tästä, selvitti lähimmän valmentajan ja kun sellainen kotikaupungista löytyi homma oli selvä. Itse olin hieman epäileväinen alkuun ohjelmaa kohtaan, en suosi dieettejä. Kuitenkin kun ystäväni alkoi hoikistumaan silmissä, oli minunkin tutustuttava ohjelmaa tarkemmin.

Huomasin, että kyseessä on pitkäaikainen elämäntaparemontti, jonka voin halutessaan aloittaa tehokkaasti paastolla. Koin, että se voisi olla juuri se, mikä saa minut ravisteltua ja heräteltyä uuteen nousuun elämäntapojeni kohdalla!

Sain Marjalta todella nopeasti tapaamisen, mistä olenkin kiitollinen. Motivaatiopiikit on hyvä päästä käyttämään hyödyksi :)
Alku oli haastavaa, mutta kun mieli tottui ohjelmaan, huomasin että kyllä myös kroppa tottuu siihen. Paino alkoi pudota hurjaa vauhtia; ensimmäisen kuukauden aikana -3 kg. Mikä voisi olla palkitsevampaa?

Heikkoja hetkiä tietenkin tuli aina välillä, mutta sen takia ohjelman ohella oleva valmennus onkin hyvä olla. Marja varsinkin on sellainen kannustava ilopilleri, että pelkästään hänen tapaamisesta saa voimaa jatkaa urakkaa taas seuraavaan tapaamiseen!

Nyt kun ylimääräiset 8 kg on ravisteltu pelkällä ravinnon muutoksella pois 4 kk:n aikana, en voisi olla tyytyväisempi. Suhtautumiseni ruokaan on muuttunut ja nautin terveellisemmästä (ja luonnollisesti vähäkalorisemmasta) ravinnosta nykyään. Se tuli minulle yllätyksenä. Aiemmassa elämässäni en koskaan 
nähnyt itseäni nauttimassa vihannesten/kasvisten syönnistä niinkuin nyt!

Epäterveellinen ruoka jää herkkupäiville ihan luonnollisesti, sen suurempia miettimättä. Aiemmin join vettä päivän aikana alle puoli 
litraa, kun nykyisin sitä kuluu 2-3l/pvä, etenkin urheilupäivinä. Uskon että se on vaikuttanut pitkälti myös parantuneeseen ihoni kuntoon.

Seuraava haasteeni on pitää paino samassa, ja yrittää vaihtaa rasvaprosentin ja lihasprosentin suhdetta. En aiemmin dieetilläni ole liikkunut, mutta nyt haluan saada liikunnan avulla loppusilauksen aikaan. Liikkuminen onkin jo helpompaa ja mieleisempää, kun keho on kevyempi!

Suosittelen lämpimästi kaikkia tutustumaan ohjelmaan, vaikka ennakkoasenne ja epäilyt itsestä olisivatkin ehkä jopa negatiiviset.

Cambridge ohjelma ja valmennus takaavat helpon startin uuteen elämään! Silläpä sainkin suostuteltua mukaan myös vanhempani sekä kampaajani. Kaikki laihdumme nyt yhdessä, tyytyväisinä uutta elämää kohti :)

Valmentaja: Marja Juntunen