Katriina -7 kg

Ennen

Jälkeen

 "Viime marraskuussa sain kuulla sen päin kasvojani. Tiedon, jonka toki olin havainnut jo peilikuvastani. Minulla oli 10 kg ylipainoa ja se yhdessä ikäni ja liikkumattomuuden kanssa eivät tietäisi hyvää pidemmän päälle. Niinpä päätin ottaa itseäni niskasta vihdoin kiinni ja tehdä asialle jotain. Onnekseni samassa yhteydessä kuulin Cambrige-ohjelmasta. Samalta istumalta googlasin ja löysin ihanan, aurinkoisen ja innostavan Marjan.

Aloitin ohjelman 24.11. sopivasti pikkujoulujen ja joulunalusaikaan. Kuulinkin ystäviltäni kuinka huono ajoitukseni oli, mutta loppupeleissä aina on huono aika. Laihduttaminen vaatii toistuvaa kieltäytymistä. Alku lähti sujumaan loistavasti. Paino tippui tasaiseen tahtiin ja motivaationi yltyi, sillä ”nälkä kasvoi syödessä.”

Cambridge valmiskeitot ja puurot olivat ihania ja maistuvia. Tosi pian opin juomaan haasteelliset 1½- 2l vettä päivässä. Vesi yhdessä ateriakorvikkeiden kanssa pitivät nälän poissa.

Marja auttoi tukemalla ja opastamalla ruokailujani muutamissa vaikeissa juhlatilanteissa sekä joulupöydän antimien kanssa. Ensimmäisen kuukauden aikana oli vain muutama kerta, kun makeanhimo iski. Ja paino tippui 5 kg. Oli ihana kuulla kuinka ihmiset huomasivat jo noiden lähteneiden kilojen jälkeen muuttuneen olomuotoni ja kaapista löysin vaatteita, jotka pitkästä aikaan mahtuivat päälle kiristämättä.

Tammikuussa paino ei enää tippunut niin soljuvaan tahtiin kuin siihen asti, mutta oli kuitenkin aina vähemmän jokaisella punnituskerralla. Oltuani 1.tasolla 4 viikkoa, halusin jatkaa muille tasoille ja aloin opetella syömään oikeaan ruokaa. Oikein syömällä paino jatkoi maltillista tippumista. Oli hieno huomata kuinka annoskoot olivat pienentyneet vatsalaukun pienentymisen myötä. Tammikuun lopussa painoni oli pudonnut 6,5 kg.

Helmikuu on mennyt normaalia ruokaa syödessä ja herkkuhetkiäkin on ollut. Jatkan Cambrige-ruokaohjeiden mukailtuja ruokailuja. Vaikka tavoitepainostani puuttuu 3,5kg, olen äärettömän tyytyväinen ulkomuotooni. Aion kuitenkin pääsiäisen tienoilla ottaa vielä spurtin ja pudottaa nuo 3,5kg."

 

 

Valmentaja: Marja Juntunen