Riikka -13 kg

Ennen

Jälkeen

Tuntui, että kilot mitkä ovat kertyneet vuosien saatossa eivät lähde millään pois ja on huono olo kun vaatteet kiristävät. Jatkuva ahdistus ja turvotus vatsassa. Ystäväni oli itse juuri Cambridge Ohjelmalla, joten päätin hypätä samaan hommaan mukaan kokeilemaan. Cambridge laihdutus tuntui helpolta kun painoa rupesi alussa tippumaan nopealla vauhdilla ja syödä sai kumminkin suhteellisen normaalisti, koska aloitin laihdutuksen tasolta 3. Tasolla 3 syödään 3 ateriakorvikkeen lisäksi aamupala ja lautasmallin mukainen ruoka. Olin aluksi todella tarkka mitä suuhuni pistin, mutta huomasin että välillä kohtuullinen herkuttelu ei ollut pahaksi.

En ole ollut ennen varsinaisilla ohjelmilla, mutta olen itse yrittänyt laihduttaa. Paino on aina pudonnut, mutta tullut myös takaisin. Cambridge laihdutus on helppoa ja nopeaa niin se innostaa jatkamaan projektia. Tässä on hyvä valmentajan tsemppi niin sekin kannustaa jatkamaan.

Parasta on että vaatteet eivät kiristä ja jaksaa paljon paremmin tehdä kaikkea. Olo on paljon kevyempi ja energisempi. Ruokailutottumukset ovat vähän muuttuneet eli paljon kasviksia ja salaattia ruoan lisäksi ja ateriarytmi säännöllisempi.

Syödä sai monta kertaa päivässä ilman nälkää ja kiukkua ja paino putosi hyvää vauhtia. Herkuttelutkin olivat sallittuja kohtuudella.

Painoa oli kertynyt vuosien saatossa, kun lopetin tupakan polton. Vuonna 2007 kiloja rupesi kertymään ja raskauksien välillä 2009 ja 2011 tuli myös kiloja. Olin alussa epäröivä Cambridge Ohjelman onnistumisesta, koska kesää vasten tuntui, että se ei tule onnistumaan. Oli varattuna Riikan matkaa ja risteilyä ja kaikki kesän grillailut, mutta hyvinhän se kesä meni siinä vaikka aluksi epäröin :) Lähdin kumminkin rohkeasti mukaan toukokuussa ja nyt syyskuun lopussa olo on paljon kevyempi. Tästä suuret kiitokset Marjalle hyvästä tsempistä ja hyvistä neuvoista.

Valmentaja: Marja Juntunen