Pirjo -45 kg

Ennen

Jälkeen

Keväällä 2013 tapasin serkkuni Mervin. Hän kertoi minulle Cambridgestä ja siitä kuinka sen avulla oli laihtunut liki 40 kg. Hänen tarinan ja kannustuksen avulla aloin miettiä, että jos "vielä kerran" koettaisin minäkin päästä huikeasta ylipainostani. Olin kokeillut kaikkien mahdollisten laihdutuskeinojen avulla pudottaa painoani, onnistunutkin, mutta aina ja aina kilot tulivat takaisin, monin kertaisesti.
Luin Cambridgen erilaisesta, terveellisestä painon pudotuksesta ja mietin asiaa, kunnes sen vuoden syksyllä vihdoin rohkenin liittyä ryhmään ja aloitin yhteistyön valmentaja Eeva-Riitta Parkkosen kanssa. Matkani ja tarinani alkoi enkä päivääkään vaihtaisi pois. Tähän matkaan mahtuu sekä myötä että vastamäkeä. Onnistumisen iloa, masentavaa pysähtymistä ja takapakkiakin. Iloa ja surua niin painon pudotuksen, kuin elämän yleensä suhteen.
Cambridgen ansiosta ruokavalioni muuttui, paino putosi ja terveydentila kohosi. Pitkäaikainen parisuhde purkautui, mutta elämä jatkui ja koska laihtumisen ansiosta aloin voimaan fyysisesti todella hyvin, se vahvisti myös henkistä hyvinvointia.
Entisestä sohvaperunamässäilijästä tuli terve kuntosalifriikki. Nyt pystyn kevyesti juoksemaan 8 km tuntivauhdilla pitkään ja vieläpä nauttimaan siitä. Samalla kun elimistöni, elämäni ja elämäntapani muuttui, muutuin myös minä sairaalloisen ylipainoisesta, laiskasta pullukasta normaalipainoisemmaksi virkeäksi ja hyvinvoivaksi naiselliseksi naiseksi.
Tarinaani mahtuu siis iloja ja suruja, mutta onneksi enemmän niitä iloja. Suurimpia niistä painon putoamisen rinnalla ovat ensimmäisen lapsenlapsen syntyminen ja uuden suhteen kehittyminen.
Cambridgematkani on kestänyt nyt reilun kaksi vuotta. Olen pienentynyt vaatekoosta 58 kokoon 44. Matkaa on vielä hitusen jäljellä, mutta maaliviiva häämöttää. Tästä hyvänolon tunteesta kiitän Cambridgeä ja valmentajaani. Eeva-Riitta on aina jaksanut kannustaa ja potkia eteenpäin. Kun ruutulippu heilahtaa, minä saavutan maaliviivan voittajana! Olen niin kiitollinen terveydestäni ja saavutuksestani, että jatkan tavoitteeseen pääsyn jälkeenkin normaalipainon hallintaa Cambridgen tuella ja käyn säännöllisesti tapaamassa valmentajaani - vaakaakaan koskaan unohtamatta!

Valmentaja: Eeva-Riitta Koponen