Heli -36 kg

Ennen

Jälkeen

Olen Heli 38 vuotias ja lähes koko ikäni ollut enemmän tai vähemmän ylipainoinen. Välillä olen onnistunut kiloja pudottamaan, milloin milläkin dieetillä, mutta aina ne on takaisin tullut, koska en ole muuttanut elämäntapojani, olen ollut vain dieetillä ja palannut sitten niihin entisiin huonoihin tapoihin.

2015 lokakuun lopussa tuntui siltä, että jotain on tehtävä, kävelin päättäväisin mielin ja vähän sekavin fiiliksin Cambridge valmentaja Iinan luokse. Painoin enemmän, kun koskaan ennen ja olo oli sen mukainen. Valmentajan kanssa tehtiin suunnitelma ja silloin sanoin epävarmasti tavoitteeksi -30kg ja täytyy myöntää, että en siihen silloin oikein uskonut koskaan pääseväni. Niin se urakka alkoi ja kun paino rupesi tippumaan niin motivaatio sekä usko onnistumiseen kasvoi.

Yllättävän helppo tie on ollut enkä koe, että olisin mistään joutunut sen suuremmin jäämään paitsi. Joskus on ollut tietysti heikkojakin hetkiä, mutta tsempillä on niistäkin selvitty. Cambridge Ohjelma on ollut itselleni hyvä valinta, kun taso kerrallaan on edetty, unohdettu vanhoja huonoja tapoja ja opeteltu uusia parempia, vähitellen ne hyvät valinnat on juurtunut mieleen ja muuttunut elämäntavaksi. 

Keventymisen myötä sain elämääni myös harrastuksen, johon en koskaan ajatellut pystyväni. 

Kesällä 2016 kokeilin kävelylenkkien ohessa juoksua ja yllätys oli suuri, kun se tuntuikin niin helpolta. Jäin koukkuun viimeistään siinä vaiheessa, kun siskoni miehensä kanssa ilmoitti minut heinäkuussa Meripäiväjuoksuun (15 km) ja oli taas yksi tavoite, jota kohti mentiin vauhdilla ja paino tippui siinä sivussa. Painonpudotuksen myötä liikunta on tullut suuremmaksi osaksi elämääni. Nykyään purankin stressiä, pahaa mieltä sekä muita tunteita liikunnalla, en enää koita parantaa oloani tai palkita itseäni herkuttelemalla. 

Herkuttelukin toki kuuluu elämääni, mutta ei enää niin usein ja nyt osaan palata ruotuun sen jälkeen.

Olen käynyt kaikki tasot läpi ja välillä on ollut niitä jumituksiakin, jolloin paino on pudonnut tuskastuttavan hitaasti, mutta nyt olen vihdoin tavoitteessani ja olen normaalipainoinen ensimmäistä kertaa lähes 20vuoteen. 

Painoa on lähtenyt huimat 36 kg ja vaatekoko on pienentynyt 48->36!! 

Parasta kuitenkin on parantunut itseluottamus ja arvostus itseäni kohtaan, sekä tämä huimasti parempi olo! 

Voin lämpimästi suositella tätä kaikille ylipainon kanssa tuskaileville.

Suuret kiitokset aina aurinkoiselle Cambridge valmentaja Iinalle, joka jaksaa aina tsempata ja kannustaa eteenpäin. Kiitokset kuuluvat myös siskolleni Heidille, sekä Tarjalle ja Tytille, kun ovat jaksaneet kannustaa ja kuunnella, sekä myös muille matkassa mukana eläneille ja kannustaneille KIITOS!

Valmentaja: Iina Smolander