Heli -40 kg

Ennen

Jälkeen

Puntari tuli täyteen!

Se vaan tuli! Se riitti! Oli kesä 2015 ja oli katkaistava se painon nousu.

Joka paikasta ahdisti. Oli tehtävä jotain ja oli myös tapahduttava, että jaksaisin olla motivoitunut! Olin kuullut Cambridge Ohjelmasta aikaisemmin jo. Mainoksia oli jo työpaikan kahvihuoneessa, joten tiesin mihin soitan. Ja tiesin mitä tulee! Olin valmis!

Ennen viimeisen lapsen syntymää olin jo päässyt hyviin lukemiin, mutta elämässä tapahtuu kaikkea mitä ei osaa odottaa ja painoa kertyi jo ennen 2013, jolloin sain vielä iltatähden, joka oli lapsista viimeinen. Se 2010 painonpudotus oli takaraivossa ja tiesin, että jos silloinkin onnistuin niin miksi en nytkin ja se oli yksi suuri motivaation lähde. Oli aika laittaa itseni kuntoon. Kaipasin myös omaa liikunta harrastusta, juoksulenkkejä ja muita urheilulajeja, jotka olivat jääneet ylipainon takia unholaan!

Projekti alkoi puhelinsoitolla valmentajalle, joka kysyi, että koska aloitan. Vastaukseni oli, että HETI tai en ollenkaan ja aika sovittiin saman tien. Heinäkuussa 2014 alkoi Cambridge Ohjelman toteutus ja painotavoitteeksi laitettiin 70 kg, mikä tuntui aivan utopistiselta, koska se tarkoitti melkein -40kg!! Valmentajan luokse ajelin n. kahden viikon välein ja paino alkoi tippumaan. Niin meni loppukesä ja syksy vauhdilla.

Cambridge Ohjelma on helppo ja motivoiva, nälkää näkemättä! Taso-ohjelman noudattaminen oli helppoa! Oli hienoa oppia uudelleen ruokailun merkitys ja sitä myöden uusi elämäntapa! Tunnen itseni, tarvitsen sitä, että tulokset näkyvät ja että olen jollekin vastuussa eli valmentajan. Tilivelvollisuus Miialle oli minulle ensiarvoisen tärkeää! Tiesin, ettei selityksille ollut sijaa, mutta niitä ei ole myöskään tarvittu ko. aikana, kun sovittiin asiat etukäteen, niin että kummatkin tiesivät, mitä tuleman pitää.

Olen laihduttanut aikaisemminkin! Kaikki laihdutukset ovat olleet ryhmäpohjaisia. Cambridge on yksityisempää ja henkilökohtaisempaa. Tässä suunnitellaan jokaiselle omanlainen laihdutustahti ja omanlainen uusi katsomus ravintoon! Taso-ohjelman avulla opeteltiin syömään kaikkia lautasmalliin kuuluvia ravintoaineita kasviksista marjojen kautta hedelmiin ja normaaliin ruokaan käyttämällä terveellisiä vaihtoehtoja!

Laihdutusprojekti eteni vauhdilla ja olin ajatellut että, talvella mahtuisin vanhoihin toppahousuihin, jotka oli jäänyt kaapinpohjalle lojumaan. Ne olivat edellisen laihdutusprojektin tavoitteen kokoiset! Oletin, että ne ovat hyvä kannuste ja motivaatio tällekin projektille, mutta toisin kävi! Juu, housut mahtuivat, mutta olivat jo isotkin, kun pakkaset alkoivat paukkua! Olin joulukuussa 2015 enää kolmen kilon päässä tavoitteesta, siis aika oli mennyt kuin siivillä eikä projekti ollut tuntunut aiheuttavan mitään motivaation laskua!                                           

Pelko joulusta ja uudesta vuodesta alkoi sitten kalvamaan. Siinä ne juhlapyhät kuitenkin menivät, ja vuosi vaihtui uuteen 2016! Paino pysyi samassa. Sitten alkoi väsymys ja kevät alkoi nostaa päätään helmikuussa. Miia sanoi, että on mennyt hienost,i ja hänen mielestään nyt riittäisi tämäkin paino. Mietin kaksi viikkoa ja kun paino oli edelleen siinä samassa luvussa, joka näytti -38,6kg niin se riitti myös minulle! Sitten pidettiin pieni tauko ja niin lähtivät loputkin vajaa parikiloa pois, joten tavoitteeseen päästiin toukokuussa 2016!

Elämä uuden vartalon kanssa oli peiliin katsomista ja ihmettelyä. Ei sieltä vanhaa Heliä löytynyt, mutta ei siellä myöskään ollut hoikkakaan Heli! Kyllä lenkit ja työkunto olivat muuttuneet pidemmiksi ja helpommiksi, mutta peili ei kertonut totuutta.

Nyt jaksan pelata nuorimman lapsen kanssa ”hokia” niin kuin hän sen ilmaisee kolmen vanhan sanoilla. Kun lähdin vanhemman tytön jalkapalloharkkoihin, niin jaksoin hienosti nuorten tyttöjen matkassa harjoitella!

Työssä teen fyysistä ja olosuhteiltaan raskasta työtä. Olin ennen väsynyt ja aivan poikki työpäivän jälkeen, ja nyt huomaan, että juoksulenkillekin jaksaa lähteä vielä työpäivän jälkeenkin, mikä ei ennen tullut mieleenkään. Olen kolmen lapsen äiti ja yrittäjänä pesulassa. Nyt työpäivät kuluvat huomaamatta ja suurempaa puuskutusta kuulumatta.

Cambridge Ohjelma on antanut minulle uuden mahdollisuuden harrastaa urheilua. Usko itseeni on kasvanut laihdutuksen aikana. Usko kasvoi siihen, että voi päästä tavoitteeseensa. Ja onnistumiset toivat lisää luottoa ohjelmaan. Valmentajan tuki ja kannustukset loivat mahdollisuuden tavoitteen saavuttamiseksi ja toteuttamiseksi!

Tavoitteen saavuttaminen on ollut uskomatonta mutta totta ja kokonaisvaltainen muutos on yllättänyt yli odotusten. Ohjelman helppous on myös yllättänyt, kuinka helposti kilot lähtivät, vaikka tasoittain nostettiin ravintoa ja kaloreita.

Valmentaja: Miia Pitkäniemi