Pirjo -12 kg

Ennen

Jälkeen

Oltiin naapurissa istumassa iltaa ja naapurin rouva kertoi hoikistumisensa salaisuudeksi Cambridgen. Olin aina kuvitellut, että vain tosi lihavat aloittavat vastaavan dieetin, mutta koska hänkin kertoi pudottaneensa Cambridgen avulla noin 10 kg, innostuin ajatuksesta! Olisiko siitä sittenkin apu minulle, jolla vuosien saatossa oli kertynyt pikkuhiljaa kiloja ja vaatekaappi tuntui kutistavan päivä päivältä yhä enemmän vaatteita.

Cambridge Ohjelma on tehokas, kun noudattaa ohjeita. Valmentajan vinkit olivat hyviä ja säännölliset tapaamiset ihan ehdottomia kehityksen kannalta. Tuotteisiin upposi kyllä rahaa, mutta toisaalta taas kaupan ruokalaskut samalla pienenivät. Kokonaisuutena koin Cambridge laihdutuksen todella hyvänä kokonaisuutena, jota on helppo omien hyvien kokemusten perusteella suositella ystäville ja tuttaville.

En ole koskaan ennen laihduttanut, joten en valitettavasti osaa verrata tätä mihinkään muuhun vastaavaan ohjelmaan.

Kun sain painosta pudotettua muutaman kilon, innostuin taas liikunnasta ja jaksoin vähän jopa juosta. Oli myös mahtavaa huomata, että muutaman viikon kuluttua kaikki kaapissa olleet vaatteet mahtuivat taas päälle! Kyllä se vaikuttaa myös mielialaan, kun olo kevenee.

Cambridgen avulla löysin itselleni ruokailurytmin ja nyt tauotan työpäivät ruokailuilla. Nykyisin myös jaksan tehdä töitä tehokkaammin, kun syön säännöllisesti. Ja kun on saanut ylimääräiset kilot karistettua, niin ei tarvitse kuluttaa päivän asun valintaan "tuntitolkulla" aikaa, sillä kaikki vaatteet istuvat päällä paremmin.

Tavoitteena oli pudottaa noin 10 kg ja lipulta kiloja lähti 12. Jännäsin, miten saan pidettyä painon kurissa, mutta se on onnistunut yllättävän hyvin. Aamurutiineihin kuuluu edelleen punnitus ja mikäli aamupaino on "liikaa" on illalla luvassa iltapalaksi kuppi teetä ja patukka. Sillä keinolla saan taas hieman kevennystä.

Ensimmäiset viikot olivat vaikeimmat, mutta kun niistä selviytyi hammasta purren, niin sen jälkeen kaikki sujui ällistyttävän helposti. Laihdutusaikaan sisältyi muutamia juhlia ja myös joulu, mutta onneksi valmentajan ohjeilla selvittiin kunnialla niistäkin ilman takapakkia.

FB-ryhmässä en ollut mukana laihdutusaikana - en tiedä oliko sitä edes silloin olemassa, mutta nyt näin jälkikäteen olen liittynyt siihen ja saanut sieltä edelleen todella hyviä vinkkejä. Vaikka olenkin kilojen osalta maalissa, matka jatkuu vielä. Haluan saada nykyisen painon ja olotilan säilymään, elää täysipainoista elämää ja välillä vähän jopa herkutella. Valmentajan luona tulen käymään edelleen aika ajoin ja patukoita sekä pirtelöitä kuuluu ruokavaliooni jatkossakin silloin tällöin. Ne ovat itse asiassa toi hyviä!  Niin ja ehdottomasti vien Cambridgen viestiä eteenpäin! Vain yksi asia harmittaa  - se, etten tehnyt tätä aikaisemmin!

Valmentaja: Liisa Lehtonen