Sari -20 kg

Ennen

Jälkeen

Olin jälleen kerran jo pitkään miettinyt painon pudottamista, kun näin lehdessä Cambridge ilmoituksen ja päätin kokeilla sitä. Cambridge tuotteet olivat suuhuni sopivia eli aika hyviä ja niissä on kaikki tarvittavat vitamiinit. Ettei paino laske lihaksista vaan läskistä. Sisäistä kehon muutosta oli mielenkiintoista seurata. Mittaus suoritettiin kerran kuussa.  

 Aloitin tasosta 2 ja aluksi luulin, että leivästä luopuminen olisi ollut hankalampaa kuin ajattelin. Itse laihdutus Cambridge menetelmällä ei ollut kovin vaikeaa. Ajoittaista nälän tunnetta oli, mutta siihen tottui. Ennemminkin toisten ihmisten reaktiot olivat haasteellisempia, esim. vuoden päästä olet kuitenkin taas entisissä mitoissasi. Toisaalta tämän tapainen ihmisten puuttuminen toi lisää sisua. Valmentajan kanssa käymäni keskustelut ja tsemppi olivat myös hyviä tukipilareita asioiden kelaamisessa.

 Cambridge eroaa edellistä laihdutuksistani siinä mielessä, että tässä riisuttiin ”kaikki” ruoat ja opeteltiin ns. uudestaan syömään. Esim. muistan elävästi miten ihanalta tuntui kahden kuukauden jälkeen ottaa päärynä käteensä ja saada lupa syödä se. Opin arvostamaan ruokaa aivan eri lailla.

Minulle on ollut tästä 20 kilon painon pudotuksesta todella paljon hyötyä. Merkittävin on verenpaine lukemani lasku. Paineeni olivat jo sitä luokkaa, että lääkityksen aloittaminen oli jo vireillä. Nyt verenpaineeni ja pulssini on laskenut ihannelukemiin. Yleistä hyötyä on tietysti ulkonäköni muuttuminen ja ketterämpi olotila noin yleensä.

Elämäni on aivan erilaista kuin ennen, koska sain tähän mukaani jo parin kuukauden laihdutuksen jälkeen liikunnan. Liikun nyt joka päivä jossain muodossa, mitä en aiemmin tehnyt. Olen löytänyt minulle sopivat liikunnan muodot ja uskon, että jatkan niitä loppuelämäni. Olotila on liikkumisen jälkeen taivaallinen. Myös alkoholista luopuminen on jäänyt ainakin toistaiseksi elämäntapoihini. Sekin oli vain totuttu tapa, jota ilman on paljon parempi olla. Ennen söin tosi paljon karkkia joka päivä. Jo karkkia ostaessani tiesin, että siitä tulee minulle äklö olo, söin silti. Nyt ei tee edes mieli karkkia. Samoin on tilanne jäätelön ja kakkujen suhteen. Leivän kanssa täytyy edelleenkin olla tarkkana. Se on minun paheeni hyvien päällysten kanssa. Uskon kuitenkin pärjäävääni asian kanssa.

Ps. Rahaa tähän kului puolen vuoden aikana melkein 2000 egeä, joten sekin on yksi niistä tekijöistä, joka auttaa pitämään painon poissa. Kaikki vaatteeni olen myös joutunut uusimaan. Hävitin vanhat vaatteeni hyvillä mielin. Ainoastaan rintojeni pienentyminen hieman vaivaa, mutta uskon pääseväni siitäkin yli. Mitään en kadu.

Valmentaja: Liisa Lehtonen