Mervi -13 kg

Ennen

Jälkeen

VUORISTORATAA!

Uusien ruokailutottumusten opettelu ei todellakaan ole helppoa, sen tietää jokainen painonsa kanssa tuskaileva. Itsellänikin painonpudotus ja uusien tapojen opettelu on ollut melkoista vuoristorataa. Melko tarkkaan vuosi sitten vaaka näytti 92 kiloa, pituutta minulla on 168 cm. Cambridge-ohjelman avulla sain pudotettua 10 kiloa painostani lokakuun loppupuoleen mennessä. Paino putosi hyvin mutta mieli ei osannut seurata mukana. En nähnyt tuloksia vaikka vaakalukema sen selkein numeroin kertoi. Tästä seurasi turhautuminen ja joulunajan herkkuihin tarttuminen oli enemmän kuin helppoa. Palasin vanhoihin tapoihini ja vaakalukema singahti taas korkeuksiin. Kokemusta on aika pitkästä vuoristoradasta, eikä se sijaitse Linnanmäellä…

Pitkäjänteisyys ja sinnikkyys, kauas katsominen ja usko tulevaan ovat avainasioita. Repsahduksia tulee jokaiselle, se on aivan varmaa. Ratkaisevaa on, mitä teet sen (repsahduksen) jälkeen. Valmentajani Malla ei ikinä moiti vaan tsemppaa ja kannustaa. Aloitimme viime toukokuussa puhtaalta pöydältä. Sain Mallalta ohjeistukset hyvään ateriarytmitykseen ja toimiviin ateriakokonaisuuksiin, joiden avulla nälkä on pysynyt poissa. Tuloksia on syntynyt ja olen vaakalukeman lisäksi konkretisoinut kutistumistani sovittelemalla vanhoja vaatteita, joita en ole voinut käyttää pitkään aikaan (niitä ”pesussa kutistuneita”…). Nyt olen huomioinut tarkkaan muutokset kehonkuvassani ja mielikuva itsestäni on totuudenmukainen. Tärkeää ja palkitsevaa!

Nyt opettelen nauttimaan kaikesta kohtuudella. Opettelen nauttimaan liikkumisesta ja luopumaan tyhmästä ajatuksestani, jonka mukaan ”lukeminen pelastaa minut liikunnalta”. Sohvan nurkka sai jäädä ja käyn päivittäin pyörälenkillä. Paino putoaa ja nyt elokuussa vaaka näyttää pitkästä aikaa alle 80 kiloa. Tavoitepainoon on vielä matkaa mutta jaksan olla kärsivällinen. Opettelen näkemään pidemmälle tulevaisuuteen ja olemaan armollinen itselleni. Repsahduksia sattuu vieläkin mutta en jää rypemään pahaan mieleen vaan palaan hyviin tottumuksiin mahdollisimman nopeasti enkä luovuta. EN LUOVUTA! Älä sinäkään!

Valmentaja: Marja-Leena Heino