Satu -37 kg

Ennen

Jälkeen

Olen kohta 44-vuotias 4 lapsen äiti. Ruuanlaittoa, pyykin pesua ja muita kotitöitä siis riittää. Kaikki hommat alkoivat tuntumaan kovin raskaalta ja pakonomaiselta, osasyynä ajan saatossa kertynyt reilu ylipaino.
Vuoden 2015 alussa työkaverini kanssa juteltiin, että pitäisi saada painoa pois ainakin 10kg tai toinenkin 10kg. Sanoin nähneeni mainoksen facebookissa eräästä alkavasta Cambridge laihdutusryhmästä. Ryhmä alkaisi jo seuraavalla viikolla, joten ilmottautuminen piti tehdä nopeasti. Pohdimme asiaa pari päivää ja työkaverini päätti yrittää vielä kerran omin avuin. Minä kuitenkin päätin, että vaikka en aloittajakaveria saakkaan, niin ryhtyisin kokeilemaan ja kysyin Mallalta että vieläkö mahtuisin mukaan. Onneksi mukaan vielä pääsi ja tätä päätöstä en ole katunut päivääkään.
Aloituspaketin saatuani aloitin 15.1.2015 kuurini. Aluksi puuro maistui makealta ja keitot suolaiselta, mutta kun on aina ollut kaikkiruokainen, niin kaikki alkoivat maistumaan ihan hyviltä. Olin tasolla 1+  16 viikkoa eli söin yhden salaattiaterian päivässä.  Sitten pikkuhiljaa aloin lisäilemään marjoja puuroon ja jauhelihaa tai kanaa keittoihin. Tavoitteenani oli normaalipaino ja tämän saavutin jo kesäkuuhun mennessä. Koko aikana laihdutus oli helppoa, kun olin asian päättänyt.  En nähnyt nälkää, olin iloisempi ja energisempi.  Suureksi jääneet vaatteet hävitin heti, sillä niihin en ikinä enää palaisi. Ja uusien vaatteiden ostaminen oli aivan ihanaa: ei hikoilua pukukopeissa, koska päälleni löytyi sopivia vaatteita. Voin ostaa sellaisia vaatteita, mitä haluan. Vaatekokoni muuttui XL:stä S:ään.
Laihdutuksen aikana alkoi jo ruoka-ajat vakiintumaan, joita vieläkin noudatan. Syön terveellisiä välipaloja, että verensokerini pysyy tasaisena ja näin en töistä kotiin tullessani ja ruokaa laitellessa ala popsimaan kaikkea mitä eteeni sattuu tulemaan. Ateria koot olen myös saanut normaaleiksi ja kasvisten määrää olen lisännyt roimasti. En vain laihduttanut vaan tein elämäntapamuutoksen. Vanhaan en halua palata, minun on nyt todella hyvä olla. Kiitos Malla ja Cambridge.

Valmentaja: Marja-Leena Heino