Valmentajan oma onnistuminen Miia -20 kg

Ennen

Jälkeen

Olen aina ollut normaalipainoinen mutta terveydentilan vuoksi jouduin vähentämään liikuntaa. Söin kuitenkin kuten ennenkin ja paino alkoi pikkuhiljaa nousta. Raskauden jälkeen palasin vielä entisiin mittoihin mutta pikkuhiljaa löysä vatsanahka alkoi täyttyä rasvasta.
2014 pudotin ruokavaliolla painoa 13 kiloa mutta jossain vaiheessa painon putoaminen pysähtyi. En saanut sitä enää laskemaan ja motivaatio loppui. Kävi kuten monelle muullekin – menetetyt kilot tuli takaisin lisättynä muutamalla lisäkilolla. Peilistä ei näkynyt enää minun kuvaa, en tunnistanut itseäni.
2015 vuoden alussa aloitin urakan uudelleen. Pudotin muutaman kilon itsekseni kunnes näin lehdessä kirjoituksen Cambridge-onnistujasta. Siltä istumalta päätin lähteä mukaan. Onneksi sain ajan nopeasti, motivaatio oli juuri silloin korkealla. En halunnut kertoa kenellekään, takaraivossa oli kuitenkin pieni ajatus epäonnistumisesta. Olihan niin käynyt monta kertaa aiemminkin. Aloitin tasolta kaksi eli sain syödä myös tavallista ruokaa ateriankorvikkeiden lisäksi. Kun muutamassa viikossa oli lähtenyt viisi kiloa, tiesin, että tässä on painonpudotus minua varten. Olo oli energinen, tarvitsin unta puolet entisestä, eikä tarvinnut kärsiä nälkää. Neljässä kuukaudessa pudotin kaikkinensa 20 kiloa ja peilistä alkoi näkyä oma kuva. Hymyilytti. Pudotuksesta on nyt vuosi aikaa ja hymyilen edelleen.

Valmentaja: Miia Tammiluoto