Eija -30 kg

Ennen

Jälkeen

Minun tarinani alkaa jo oikeastaan siitä kun synnyin (painoin 5 kg), joten olen ollut aina hieman pyöreä. Olen tunnesyöppö, niin painoa on siitä johtuen kertynyt tasaisesti lisää. Olen aloittanut melkein joka maanantai (tai ainakin joka toinen) jonkun näköisen laihdutuskuurin siinä kuitenkaan onnistumatta.

No tämä tarina alkoi siitä, kun päätimme lähteä ystäväni kanssa lomareissulle Turkkiin. Lähtöpäivänä ystäväni, jota en ollut nähnyt vähään aikaan tuli minun luokseni ja siinä kohtaa leukani loksahti auki ja kysyin: Mitä sinulle on tapahtunut?

Ystäväni oli huomattavasti hoikentunut ja näytti hyvältä. No minua tietysti harmitti oma ylipainoinen olemukseni, vaikka olin onnellinen ystäväni puolesta. Meillä oli siinä kahden viikon loman aikana useasti puhetta laihduttamisesta ja hän kertoi minulle Cambridge Ohjelmasta. Minua askarrutti eniten se, että minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta, enkä näin ollen voi käyttää tuotteita, jotka vaikuttavat aineenvaihduntaan. Ystäväni laittoi sähköpostia valmentajalleen Terhille ja kyseli asiasta. Kilpirauhasen vajaatoiminta ei ollut este aloittamiselle, joten varasin itselleni ensimmäisen ajan heti lomailun jälkeen.

Painoni alkoi pudota ensimmäisestä viikosta alkaen mukavasti ja ilman suurempia ongelmia. Aluksi olin todella tarkka ruokavaliostani, koska tiesin ”jos otan yhden, syön kaikki”, mutta sitten tein itselleni pieniä askelmia polullani. Aina tietyn askelman saavutettuani palkitsin itseni mukavilla tapahtumilla esim. – 10 kg:n kohdalla kävin pizzalla ystäväni kanssa ja – 20 kg ylitettyäni teatterissa ja hampurilaisella. Nyt – 30 kg kevyempänä lähden lomamatkalle ystäväni kanssa (joka myös aloitti ohjelman ja on hyvässä vauhdissa). Näillä metodeilla olen selvinnyt kaikista houkutuksista ja joka viikko on vaaka näyttänyt miinusta (ei plussaa eikä nollaa). OLEN YLPEÄ ITSESTÄNI!

Vaikka olen pitänyt itseäni aina positiivisena ihmisenä, on tämä muutos ollut melkoinen myös henkisellä puolella. Olen oppinut matkan varrella pitämään sekä henkisestä että fyysisestä olemuksestani (kovan opettelun jälkeen) ja se on avannut silmäni monelle hyvälle asialle. Ja onhan se nyt aivan ihanaa, kun vaatekoko on pienentynyt huimasti ja voi mennä kauppaan ostamaan vaatteita ilman, että pitää katsoa isojen tyttöjen osastolta. Toivottavasti voin olla elävä esimerkki siitä, että juuri sinäkin voit onnistua.

En voi kun nöyrästi kiittää ystävääni Maaritia, että annoit sen ensimmäisen potkun takalistooni ja valmentajaani Terhi Helmistä ihanasta tuesta ja neuvoista, joita olet antanut.

Iloista kevättä ja kesää kaikille!

Valmentaja: Terhi Helminen