Satu -11 kg

Ennen

Jälkeen

Vuosi 2015 oli minulle raskas vuosi, jokaisen äidin painajainen. Vanhempi lapseni sairastui syöpään ja menehtyi loppuvuodesta. Keräsin itselleni lohtusyötyjä kiloja herkutellen ja ateriarytmini meni sekaisin. Joulukuulla puntarilla käydessäni totesin, että onpas minulla painavat korvakorut :) 2016 päätin, että nyt nuo kerätyt kilot saavat lähteä, heti uuden vuoden jälkeen. Tein siis itselleni uuden vuoden lupauksen vuodelle 2017! Niin, vuosi vaihtui, talvi muuttui kevääksi ja kilot lisääntyivät. Vaatteet olivat kutistuneet ihan pikkuhiljaa, koska "Kalorit" ovat sellaisia pienen pieniä olioita, jotka elelivät vaatekaapissani ja ompelivat vaatteitani joka yö pienemmiksi. Toukokuulla päätin, että kesälomani alkaessa ryhdyn elämäni parhaaseen projektiin! Olin keskustellut ystäväni Famun kanssa Cambridge-ohjelmasta ja kiinnostuin siitä, jospa minäkin..... Siispä nyt jouduin kohtaamaan realiteetit, ottamaan pään pensaasta pois ja laitoin etusijalle itsestä huolehtimisen, terveyden ja otin esille innostavan itsekurin.  Lähdin surffailemaan nettiä ja päädyin Cambridgen sivuille. Sieltä etsin valmentajia kotini lähettyviltä. Etsin sellaista "Hyvää tyyppiä", joka puhuttelisi minua. Luin erilaisia valmentajien tarinoita ja sitten kolahti, tämän henkilön haluan valmentajakseni. Kävin kotipuntarissani ja kirjasin lähtöpainoni ylös ja nyt, kun kirjoitan tätä tarinaa, kävin uudelleen puntarissa. Kymppi on rikki niin viikoissa kuin kiloissa, JES!! Tavoite saavutettu ja nyt alkaa toinen projekti; pysyä alle reaktiorajan.

Cambridgen-ohjelma tuntui kiinnostavalta heti ensimmäisellä valmennuskerralla. Olin yllättynyt ja iloinen siitä, miten hyvin valmentajani Vesa oli perehtynyt minun esitietoihini, tehnyt suunnitelman painonpudotuksesta vain minua varten. Hyvänmakuiset tuotteet, gluteenittomuus huomioiden ja mahtava valmentajan tuki oman päättäväisyyteni lisäksi oli sellainen paketti, että painonpudotus oli "helppoa". Normaalia ruokaa ja lisänä Cambridgen tuotteita. En missään vaiheessa tuntenut nälkää, pikemmin tuntui siltä, että jaksankohan syödä kaikki tarvittavat kalorit. Valmentajan tuoma tuki on ja oli tärkeä onnistumisen kannalta.

Olin pudottanut painoa kymmenen vuotta sitten Painonvartioissa suurin piirtein saman verran. Tämä ohjelma erosi todella paljon siitä. Painonvartioissa oli isot ryhmätapaamiset ja Cambridgessä henkilökohtaiset tapaamiset. Tämä ohjelmasisältö oli helppoa, kun pääsi asiaan sisään, Kiitos loistavan ja osaavan valmentajan! Henkilökohtainen valmentajani Vesa oli ehdoton matkaseuralainen kesälomaprojektissani!

Olen jaksavampi, ihana olo, ihana keveys!  Ja mikä parasta, "Kalorit", pienen pienet oliot ovat muuttaneet vaatekaapistani pois :) Vanhat vaatteet sopivat taas ja uusiakin, pienempiä vaatteita olen saanut ostaa!

Jalka nousee keveämmin, rasvaprosentti on laskenut huimasti ja lihaksiakin on tullut takaisin. Nyt minulla on selkeä ateriarytmi ja ylimääräinen herkuttelu on jäänyt pois. Aamupalan merkitys on tärkeä, se on ponnistus päivään, johon kannattaa panostaa!

Aloittaessani kesälomaprojektiani olin miettinyt, että mitä sanon kavereille ja tutuille jos he kysyvät olenko laihtunut. Vastaukseni tulisi olemaan; en, en ole laihtunut, laihduttanut kylläkin. No eipä juurikaan kukaan ole kysynyt asiaa, katselivat vain sanomatta sanaakaan. Olin jopa hämilläni. Parin kuukauden kesälomani jälkeen mittari näytti -8kg. Eikö pudotetut kilot näkyneet missään? Sitten yksi ystäväni sanoi, "Se on semmoinen juttu sitten että kaikki pitävät sinusta aina ja yhtä paljon, painoit sitten 8kg enemmän tai vähemmän".

Valmentajani Vesan tuki on ollut  tärkeä juttu! Positiivinen, kannustava, huolehtiva, tsemppaava valkku on osa onnistumistarinaani. Etsiessäni sopivaa valmentajaa itselleni, intuitiivinen tunne, että tuon kanssa projekti onnistuu, osui nappiin!  Ja mikä parasta, valmennuskerrat ovat olleet henkilökohtaisia käyntejä ja Vesa oli aina varannut minulle riittävästi aikaa, jossa ehdimme  keskustella muustakin kuin puntarilukemasta.

Kiitos Vesa menneistä viikoista, olet aivan huipputyyppi valmentajana!! Matkani jatkuu edelleen vähän harvemmin Sinua tavaten. Kuitenkin tiedän, että aina voin ottaa Vesaan yhteyttä, jos tasapainomatkallani tarvitsen tukea!

Valmentaja: Vesa Helminen